Personen opvangnetten - Veiligheidsnetten
Tweekleurig veiligheidsnet, 5mm PP, maas 100 mm - op maat
Veiligheidsnet, 5mm PP, maas 100 mm - 6.5m x 25m
Veiligheidsnet, 5mm PP, maas 100 mm - 10m x 10m
Veiligheidsnet, 5mm PP, maas 100 mm - 7.5m x 15m
Veiligheidsnet, 5mm PP, maas 100 mm - 5m x 10m
Veiligheidsnet, 5mm PP, maas 100 mm - 6m x 10m
Brandvertragend veiligheidsnet, 5mm PP, maas 100 mm - op maat
Brandvertragend veiligheidsnet, 5mm PP, maas 45 mm - op maat
Veiligheidsnet, 5mm PP, maas 100 mm - op maat
Veiligheidsnet, 5mm PP, maas 45 mm - op maat
Veiligheidsnet, 5mm PP, maas 60 mm - op maat
FAQ
Wat is een personen opvangnet in de bouw?
Een valnet in de bouw is een veiligheidsvoorziening die wordt gebruikt om werknemers te beschermen tegen vallen op hoogte. Het net is ontworpen om de impact van de val op te vangen en de kans op ernstig letsel te verminderen. Voor het tegelijk verhinderen van werkmateriaal kan het net gedubbeld worden. Zo kunnen kleine gebruiksvoorwerpen of puin geen bedreiging vormen.
Wanneer moet een opvangnet worden gebruikt in de bouw?
Een valnet is verplicht wanneer werknemers op hoogte werken en er een risico op vallen bestaat. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het werken op daken, steigers of ladders.
Hoe moet een personen opvangnet worden geïnstalleerd en onderhouden?
Een opvangnet moet worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde professional en moet regelmatig worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat het goed werkt. Het is ook belangrijk om het net schoon en vrij van vuil en puin te houden om de veiligheid te garanderen. Wij hebben montage handleidingen ter beschikking en kunnen u gespecialiseerde partners aanbevelen. Neem gerust contact met ons op om dit verder te bespreken.
Zijn er wettelijke vereisten voor het gebruik van valnetten in de bouw?
Ja, er zijn wettelijke vereisten voor het gebruik van valbeveiliging in de bouw. Werkgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving en moeten voldoen aan de regelgeving en normen met betrekking tot valbeveiliging. In België moeten opvangnetten voldoen aan de Europese norm EN 1263-1. Al onze veiligheidsnetten beschikken over de vereiste certificaten. Ze worden vervaardigd uit hoogwaardige HD polypropyleen met hoge UV bestendigheid. Voor elk van de netten kan u de technische fiche terug vinden met info omtrent de treksterkte en het gewicht. Alle netten zijn voorzien van een identificatienummer en productielabel. Dit zorgt voor een optimale traceerbaarheid en betrouwbaarheid. Het eerste jaar van gebruik zijn de netten vrij van controle. De drie opeenvolgende jaren moeten de netten verplicht getest en gekeurd worden. U kan hiervoor bij ons terecht. De teststrengen worden dan in onze erkende testlabo’s gecontroleerd op hun kwaliteit en treksterkte. Na 4 jaar of na een val is het verplicht het net te vervangen.